Головна » Статті » Мої статті

Чому глобальний саміт присвячено саме йогурту?(витяги з прес-релізу)

Глобальнйи саміт організували Американьске товариство з харчування і міжнародний Інститут «Данон». Вчені з усього світу в галузі медицини і нутриціології (наука про харчування ) представили огляд споживання йогурту і проаналізували стан досліджень його жії на організм. Виявивши при цьому як досягнення, так і прогалини в цій справі. Було запропоновано чимало нових ідей щодо вироблення дієтологічних рекомендацій зі споживанням молочнокислих продуктів. Ось деякі з них:

Йогурт допоможе в боротьбы з хронічними захворюваннями.

Сім з десяти смертей в США відбуваються внаслідок неправильного харчування. Один із американських вчених навів факти, які свідчать про те, грамотне використання молочно-кислих продуктів допоможе людям жити довше, а охороні здоров’я допоможе зекономити чимало коштів. Для цього насамперед необхідно підвищити споживання молочних продуктів – особливо молочно-кислих і йогуртів.

Секрет «насиченого раціону»

Самміт представив інструменти, які допомагають по новому визначити поняття поживності продуктів. Насиченість раціону може прийти на зміну його «поживності». Адже для здорового харчування недостатньо певної кількості кілокалорій. Важливо й те, чим ці калорії насичені. Є продукти з високим рівнем поживних речовин, особливо мікроелементів, а є просто з вискою калорійністю. Тим часом, два харчові продукти однакової калорійності можуть мати дуже різну цінність для організму. Для оцінки «насиченості раціону» на саміті запропоновано ряд ефективних інструментів. Так от, з точки зору насиченості йогурт – продукт унікальний. Бо в його складі багато мікроелементів, в тому числі й такі, що сприяють поліпшенню обміну речовин.

Люди, які регулярно споживають йогурт:

-          показали високу оцінку по шкалі, яка визначає якість раціонуі ступніь дотримання правил здорового харчування.

-          ті, хто вживає йогурт регулярно мають більш високі рівні основних мікроелементів у організмі

 

Висновок саміту: йогурт відноситься до продуктів, які найбільш насичені поживними речовинами і мікроелементами . При відносно невисокій калорійності  і є невід’ємною частиною здорового раціону.

Категорія: Мої статті | Додав: boleslav (05.24.2013)
Переглядів: 322 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: